Siker

Vizes vb - Szoros meccsen győzte le Kanadát a női vízilabda-válogatott

A magyarok csütörtökön az olimpiai bronzérmes oroszokkal csapnak össze a csoportelsőségért.

2019.07.16 07:15MTI

Második mérkőzését is megnyerte a magyar női vízilabda-válogatott a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmei során: Bíró Attila együttese kedden Kanadát győzte le 15-14-re. A magyarok csütörtökön az olimpiai bronzérmes oroszokkal csapnak össze a csoportelsőségért.

A találkozó legjobbja hét góllal Keszthelyi Rita volt.

Eredmény:
vízilabda, nők, B csoport, 2. forduló:
Magyarország-Kanada 15-14 (3-2, 5-4, 5-3, 2-5)
gólszerzők: Keszthelyi 7, Gyöngyössy 2, Szilágyi, Parkes, Rybanska, Leimeter, Tóth-Csabai, Vályi 1-1, illetve Fournier, Wright 3-3, Lemay-Lavoie, Alogbo 2-2, Christmas, Bekhazi, Eggens, McKee 1-1

Magyarország: Gangl - Leimeter, Vályi, Keszthelyi, Illés, Szilágyi, Parkes, cserék: Tóth-Csabai, Gyöngyössy, Rybanska, Gurisatti, Horváth, Magyari (kapus)

A magyarok a vasárnapi nyitófordulóban a sportág történetének legnagyobb győzelmét aratták a házigazdák felett (64-0), míg a kanadaiak simán kikaptak az oroszoktól (18-10). A két csapat legutóbb június elején a Duna Arénában rendezett világliga szuperdöntőjében találkozott egymással, Bíró Attila együttese akkor gólzáporos mérkőzésen 16-14-re nyert.

A két csapat ezúttal is hasonlóan szoros találkozót játszott, a magyarok a félidőben két góllal vezettek. A magyar csapat a folytatásban a csapatkapitány Keszthelyi Rita góljainak is köszönhetően a zárónegyed elején már négy góllal is vezetett, a kanadaiak azonban egy gólra felzárkóztak, így rendkívül szorosra sikerült a hajrá, de végül egy találatnyi különbséget sikerült megőrizni.

Bíró Attila a találkozót követően elmondta, körülbelül az összecsapás háromnegyedéig tökéletesen játszott a csapat, ugyan voltak hibák, de végig a kezében tartotta a mérkőzést a gárda. A szakember kiemelte, nagyon tetszett neki az, hogy a legfontosabb pillanatokban, vagyis amikor a kanadaiak nagyon feljöttek, akkor sikerült gólokat szerezni.

Az oroszokkal kapcsolatban a kapitány megjegyezte, szinte mindegy, hogy az első vagy a második helyen zárják-e majd csoportot, ugyanakkor az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem is biztos, hogy csapatának jót tenne az első hellyel járó három nap szünet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.