Siker

Európa Játékok - Kozák ezüstérmes 500 méter egyesben

A első két csütörtöki döntőben egy ezüstérmet szereztek a magyarok a minszki Európa Játékok kajak-kenu versenyében, amely idén a legjelentősebb kontinentális viadal a sportágban.

2019.06.27 09:59MTI
MTI/Kovács Tamás

A szám olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, Kozák Danuta ugyanúgy második lett a fehérorosz Volha Hudzenka mögött kajak egyes 500 méteren, mint egy nappal korábban Kárász Annával párosban. Az ötszörös ötkarikás bajnok Kozák 2015 óta először kapott ki ebben a számban.

Ugyanezen a távon a férfi kajaknégyes, Nádas Bence, Tótka Sándor, Birkás Balázs és Kuli István összeállításban hetedikként zárt.

A pályán az előző két naphoz képest jelentősen megváltoztak a körülmények, hűvösebb van és a versenyzőknek nagyon erősen fúj szembe és oldalról a szél.

A kajak-kenu regatta zárónapján további kilenc döntőt rendeznek, a magyarok még nyolcban lesznek érdekeltek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.