Siker

Európa Játékok - Arany-, ezüst- és bronzérmet is szereztek a magyarok

Eddigi legsikeresebb napjukat zárták szerdán a magyarok Minszkben, az Európa Játékokon: a kajak-kenusok egy-egy arany- és ezüstérmet nyertek, a sportlövők pedig egy bronzzal gazdagították az éremgyűjteményt.

2019.06.26 19:26MTI

A regattapályán két olimpiai számban állhattak dobogóra a csapat tagjai: a kajakos Kopasz Bálint 1000 méter egyesben parádés versenyzés után felnőtt pályafutása első nagy nemzetközi győzelmét aratta, a Kárász Anna, Kozák Danuta kajakos duó pedig - a házigazda fehéroroszok mögött - 500 méteren lett második. A további két magyar döntős hajó közül a kenus Kiss Tamás hatodikként zárt 1000 méter egyesben, míg az újonc Kiss Balázs, Dóri Bence kenu kettes ugyanezen a távon a kilencedik helyen végzett. A többi döntőt csütörtökön rendezik, a 11 közül tíz fináléban lesz magyar egység.

A sportlövő központban Péni István nyert bronzérmet a férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses számában. Az UTE 22 éves ifjúsági olimpiai bajnoka az alapversenyből 1177 körös eredménnyel a negyedik helyen került fináléba, melyben az első lövésektől dobogós helyen állt, és végül 450,6 körös eredménnyel szerezte meg a harmadik helyet. A szám másik magyarja, Sidi Péter 19. lett.

Major Veronika a fináléról éppen csak lemaradva a kilencedik, Csonka Zsófia pedig a 24. helyen végzett női sportpisztolyban, míg Pongrátz Bianka mindössze egy koronggal elmaradva a hatodiktól a 14. helyen áll a női skeet első napja után. Folytatás és döntő csütörtökön.

A birkózóknál a 65 kilós Wilhelm Zoltán és a 97 kilós Szabó Mihály a nyolcaddöntőben, míg a női 53 kilóban érdekelt Dénes Mercédesz a negyeddöntőben kapott ki. Szabó és Dénes csütörtökön, a vigaszágon még folytathatja, mivel legyőzője később a döntőig menetelt.

A tollaslabdázóknál a Bukoviczki Nikoletta, Gonda Daniella duó és az egyesben indult Kőrösi Ágnes is búcsúzott a csoportkör után, az ugyancsak egyesben játszó Krausz Gergely viszont második lett háromfős csoportjában, így csütörtökön pályára léphet a nyolcaddöntőben.

Az ökölvívók befejezték szereplésüket Minszkben, utolsó képviselőjük, Budai Vivien ugyanis alulmaradt a 69 kilós súlycsoport negyeddöntőjében.

Az atléták késő este küzdenek a hatos döntőbe jutásért a DNA elnevezésű újszerű csapatversenyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.