Siker

Úszó Bajnokok Sorozata - Hosszú újabb két aranyat nyert

Hosszú Katinka vasárnap mindkét számban győzött, melyben elindult a Bajnokok Sorozata elnevezésű úszóviadal első, kínai állomásán.

2019.04.28 18:58ma.hu

A háromszoros olimpiai bajnok - a nemzetközi szövetség honlapja szerint - előbb 200 méter háton 2:09.05 perces idővel, majd 200 méter vegyesen 2:08.72 perccel csapott elsőként a célba Kuangcsouban.

Hosszú szombaton történelmi győzelmet aratott, ugyanis ő nyerte az új sorozat első versenyszámát, a 400 m gyorsot. A 29 éves klasszis emellett 200 méter pillangón gyűjtött be egy bronzérmet, míg 200 méter gyorson és 100 méter háton negyedik lett.

A 3,9 millió dollár összdíjazású elitsorozatban egy számban csak négyen versenyeznek egymással, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA a legjobbakat, olimpiai bajnokokat, világbajnokokat, ranglistavezetőket hívja meg. A számok győztesei 10 ezer dollárt kapnak, a második helyezettek 8000, a harmadikok 6000 ezer, a negyedikek 5000 dollárt vihetnek haza, míg egy esetleges világcsúcs további 20 ezer dollárt ér.

A sorozatnak három állomása van, a kínai viadal után május 11-12-én a budapesti Duna Arénában ugranak medencébe a legjobbak, majd május 31-én és június 1-jén az egyesült államokbeli Indianapolisban mérik össze tudásukat 50 méteres medencében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.