Siker

Sportlövő-vk - Major Veronika ezüstérmes sportpisztolyban

Major Veronika ezüstérmes lett sportpisztolyban a Pekingben rendezett olimpiai kvalifikációs sportlövő világkupa-versenyen, vasárnap.

2019.04.28 12:26ma.hu
hirdetés

A magyar szövetség beszámolója szerint a világranglista vezetője - aki légpisztolyban bronzérmes lett Pekingben - a 290 körös pontlövészetét követően a 30 gyors lövésben 296 kört teljesített, és a hetedik helyen, 586 körrel jutott a döntőbe.

A fináléban a bolgár Marija Grozdjeva mögött minimálisan lemaradva ezüstérmes lett 35 ponttal. A harmadik helyet az olimpiai címvédő görög Anna Korakaki szerezte meg.

Major már februárban, az Újdelhiben rendezett világkupán megszerezte az olimpiai kvótát, ahol sportpisztolyban és légpisztolyban is aranyérmes volt. Ezt követően márciusban a 10 méteres eszéki sportlövő Európa-bajnokságon harmadik lett légpisztolyban.

Értékelésében Major kiemelte, korábbi, 290 körös pontlövészete csak átlagosan jónak mondható, a 296 kör viszont remek eredmény a 30 gyors lövésben.

"A döntőben közepesen kezdtem, de lövésről lövésre jobban ment, és végül a második helyre sikerült feljönnöm. Nagyon jó téli alapozáson vagyok túl, ezzel magyarázhatóak az utóbbi hónapok nagyszerű eredményei" - nyilatkozta.

A világelső az idény folytatásában további világkupa-versenyeken indul, illetve részt vesz az Európa Játékokon és a szeptemberi, bolognai Európa-bajnokságon is.

A nap másik számában, a női kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett versenyében Horváth Lea 1172 kört ért el az alapversenyben, amivel egyetlen körrel maradt le a nyolcas döntőről, és végül a tizedik helyen zárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.