Vajda és Cseh is esélyes

Sportcsillagok Gálaestje: Ki lesz az év sportolója?

A Magyar Sportújságírók Szövetsége idén 51. alkalommal rendezte meg a Év sportolói szavazást. Az öt kategória díjazottjainak névsora, így a győzteseké is ma, a Syma Csarnokban 19 órakor kezdődő Sportcsillagok Gálaestjén derül ki - az eseményt élőben közvetíti a Duna Televízió.

2008.12.19 06:41MTI

A férfiaknál várhatóan az olimpiai bajnok kenus Vajda Attila és a háromszoros ötkarikás ezüstérmes úszó Cseh László közül kerül ki a győztes. 

A nőknél az olimpiai bronzérmes Mincza-Nébald Ildikó legnagyobb ellenfele a Pekingben legeredményesebb magyar sportoló, a kajakos Kovács Katalin lehet. 

A csapatoknál az idén egyformán olimpiai bajnok férfi vízilabda-válogatott és a Kovács Katalin, Janics Natasa kajakpáros mellett a világelitbe visszajutott férfi jégkorong-válogatott szólhat bele az első hely sorsába. 

Az eddig ötven szavazás során a hokisok még nem kerültek be az első háromba. Az edzőknél Vajda és Cseh trénere, tehát Vécsi Viktor és Turi György, míg a szövetségi kapitányoknál Kemény Dénes, a pólósok szakvezetője és Pat Cortina, a jégkorongozók irányítója az esélyes. Utóbbi személyében egyéni kategóriában először kerülhet sor külföldi szakember díjazására. 

A Sportcsillagok Gálaestjén hagyományosan elismeréseket vehetnek át a legjobb fogyatékos sportolók, valamint különdíjak átadására is sor kerül. A fellépők között lesz Caramel, a Four for dance és a United.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.