Olimpiai bajnok a magyar vízilabda válogatott

Zsinórban harmadszor nyerte meg az olimpiát vízilabda csapatunk

Fantasztikus második félidei játékkal győzte le a magyar férfi vízilabda válogatott az amerikai csapatot a pekingi olimpia vízilabda tornájának döntőjében. Magyarország - USA: 14-10.

2008.08.24 15:14Dechert Áron, ma.hu

Volt aki jobban, volt ki kevésbé tartott a „szerb – verő” amerikai csapattól. Ha nem az olimpia elődöntőjében verik meg az amerikaiak a szerb válogatottat, akkor nehezen tudtunk volna ideálisabb ellenfelet elképzelni az amerikaiaknál a vízilabda torna döntőjében.

De ha nem így lett volna, akkor nem is velük játszunk…

A fenti eszmefuttatásra azért van szükség, mert óriási meglepetésre került be a döntőbe az amerikai válogatott, és a magyar küldöttség sem tudta igazán, hogyan készüljön fel az ellenfélből.

Nos, utólag elmondható, hogy a lehető legtökéletesebb módon készültünk fel az amerikai csapatból. Már az első félidőben is inkább mi irányítottuk a játékot, hiszen vezettünk egy vagy két góllal, és bár az amerikaiak mindig utánunk jöttek, érezni lehetett, hogy az a csapat fárad el hamarabb, aki „kevesebbet tud” ebből a sportágból, aki” nem olvassa” úgy a játékot mint mi, magyarok.

Mert amit a második félidőben műveltek a magyar fiúk, azt jelenleg senki a világon nem képes utánuk csinálni, ez bizonyos. 9-9 után egy 5-0-s rohamot produkáltak a srácok. De hogyan? Hátul elképesztő koncentráltan, fantasztikus kapusteljesítménnyel (Szécsi), elől pedig nagyon okosan, pontosan, a technikai tudásukat 100%-osan kihasználva, gyönyörű gólokat szerezve.

Szó szerint sárba (vízbe) döngöltük az ellenfelet, és bár nem sportszerű, ha az ember lesajnálja az ellenfelet, egyértelműen kijelenthető: az amerikaiak teljesen megzavarodtak, nem találták a labdát, nem találták az ellenszert a játékunk ellen.

Gyönyörű győzelem volt, gyönyörű pillanat, ahogy a háromszoros olimpiai bajnok csapat Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal együtt eljárta „vízi táncát” a döntő helyszínéül szolgáló medencében.

És bár eddig azt hittük, hogy a triplázás lehet a maximuma ennek a csapatnak, ez után az olimpia után lehet, hogy revidiálnunk szükséges a vágyainkat.

Nevezetesen: „fiúk, nem próbálnátok meg a negyediket is…?”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.