A háló két oldalán

Női röplabda NB I - Megóvta a Vasas a döntő első mérkőzését

A harmadik szett végjátékában "olyan játékvezetői tévedés történt, amely döntően befolyásolta a találkozó, és így az egész bajnoki döntő végkimenetelét".

2016.04.19 16:02MTI

Megóvta a Vasas a női röplabda NB I fináléjának hétfői első mérkőzését. Az angyalföldiek a Békéscsaba elleni összecsapás eredményének megsemmisítését kérelmezik.



A piros-kékek keddi hivatalos közleményükben jelezték, azért fordultak a Magyar Röplabda Szövetség versenybizottságához, mert a harmadik szett végjátékában "olyan játékvezetői tévedés történt, amely döntően befolyásolta a találkozó, és így az egész bajnoki döntő végkimenetelét".

"A mérkőzés harmadik szettjében, 1-1-es szettállásnál, 22-24-es Vasas Óbuda vezetésnél, a BRSE liberója, Molcsányi Rita egyértelműen egymást követő két alkalommal ért labdába, mely a szabályzat értelmében csapatunk játszmagyőzelmét jelentette volna. Az esetet követően a mérkőzés első számú játékvezetője, Ujházi Mónika konzultált az esetet mintegy másfél méterről végigkövető, második számú játékvezetővel, Horváth Miklóssal, majd a pontot a BRSE javára ítélte meg." - áll a közleményben.

A harmadik játszmát végül nagy csatában 30-28-ra nyerte a Békéscsaba, majd a negyedikben már magabiztosan diadalmaskodott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.