Magyar Kupa

Nemzetiszínű borításon játsszák a röplabda-kupadöntőket

Speciális, nemzetiszínű pályaborításon játsszák a röplabda Magyar Kupa helyosztóit a jövő héten, az Érd Arénában.

2016.02.04 12:08MTI
FB Official

A jövő csütörtökön és pénteken sorra kerülő mérkőzések helyszínén tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Kovács Ferenc, a hazai szövetség (MRSZ) elnöke elmondta, hogy a sportági szervezet alapításának 70. évfordulóját több nagy rendezvénnyel kívánják emlékezetessé tenni, ezek közül az első a kupadöntő lesz.

Ezután aláírták az MRSZ és a Graboplast Zrt. közötti szponzori szerződést, amelyet Ludvig Zsolt főtitkár egy korábbi együttműködés megújításának nevezett. Elmondta, hogy a támogatás fejében a cégtől kapott nemzetiszínű, egyedi tervezésű burkolaton játsszák majd a kupadöntő meccseit, és ezt a jövőben minden olyan eseményen használni fogják, amelyet az MRSZ rendez.

Ludvig emlékeztetett rá, hogy a jövő pénteki női bronzmérkőzés két résztvevője, a Nyíregyháza és a Jászberény nemrégiben még az NB II-ben szerepelt, de most már mindkettő az élvonal meghatározó tagja.

A döntőt a tavalyi aranyérmes Vasas és a bajnoki címvédő Békéscsaba vívja. A fővárosiak vezetőedzője, Jókay Zoltán a 11. kupadöntőjére készül. Csapata jelenleg az ugyancsak 12-szeres MK-aranyérmes Újpesttel holtversenyben vezeti az örökrangsort, tehát újabb sikerével rekordot állíthatna fel. A viharsarki együttes ezzel szemben fennállása során első alkalommal szerepel az MK fináléjában.

A férfidöntő két résztvevője, a - 17-szeres győztes - Kaposvár és a Kecskemét az elmúlt hét évben csak egyszer nem került össze a kupafináléban. Hat mérkőzésük közül ötöt a somogyiak, egyet az alföldiek nyertek.

T. Mészáros András, Érd polgármestere örömét fejezte ki, amiért városuk tavaly megfelelő helyszínnek bizonyult a magyar női röplabda-válogatott mérkőzéseinek megrendezésére. Hozzátette: büszke rá, hogy a közönséggel együtt némileg hozzájárulhattak az Európa Liga-győztes és Európa-bajnoki résztvevő nemzeti csapat sikereihez. Jelezte, egyre népszerűbb Érden a sportág, ezért bízik benne, hogy női együttesük előbb-utóbb az NB I-ben szerepelhet majd.

A kétnapos Magyar Kupa-döntő mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti majd.

A program:

február 11., csütörtök:

férfiak:

a 3. helyért: Dág KSE - MAFC-BME 17.00

döntő: Kecskeméti RC - Fino Kaposvár 19.30

február 12., péntek:

nők:

a 3. helyért: Jászberényi RK - Fatum Nyíregyháza 17.00

döntő: Linamar Békéscsabai RSE - Vasas Óbuda 19.30

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.