Januárban

Újra elfoglalhatják a Körcsarnokot a birkózók

Néhány hónap használat után el kellett hagyniuk, mivel a szigetelés azbesztet tartalmazott.

2015.12.09 10:44MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Novemberben kezdődött és januárra befejeződik a Körcsarnok azbesztmentesítése, így a birkózók hamarosan visszatérhetnek a létesítménybe.

A magyar szövetség honlapja szerint a csarnokot tavaly év elején kapták meg a sportág képviselői, azonban néhány hónap használat után el kellett hagyniuk, mivel a szigetelés azbesztet tartalmazott.

A probléma megoldására - Németh Szilárd, az MBSZ elnökének közbenjárására - 70 millió forintot adott az állam, s a munkálatokat novemberben kezdték meg.

Amint azt a kivitelező a szövetség honlapjának ismertette, nem cserélik ki az azbesztet tartalmazó szigetelést, hanem impregnálják, majd egy vékony, rugalmas fóliafelülettel vonják be, így megakadályozzák, hogy a káros anyagokat tartalmazó por a levegőbe kerüljön. Ezt a technológiát már több helyen sikerrel alkalmazták, például a Körcsarnok egyik "ikertestvérénél", az egri Városi Sportcsarnoknál.

A szövetség reményei szerint januárban már nem csupán edzeni térhetnek vissza a birkózók a Körcsarnokba, de az év első hónapjának végén egy utánpótlás-versenyt is rendezhetnek benne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.