Együttműködés

Stratégiai megállapodást kötött a birkózókkal a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Az asztaliteniszezők után másodikként a Magyar Birkózó Szövetséggel (MBSZ) kötött stratégiai megállapodást a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.

2015.11.26 00:30MTI

A sajtótájékoztatón Németh Szilárd, az MBSZ elnöke hangsúlyozta, hogy nem előzmények nélküli a mostani egyezség, ugyanis idén már két esemény kapcsán is együttműködtek az intézettel. Májusban Alsósófalván Keresztes Lajos emlékére avattak emléktáblát, s Parajdon csarnokot adtak át, mely az amszterdami olimpiai bajnok nevét vette fel, később pedig szintén Sóvidéken Lőrincz Márton, a berlini játékok légsúlyú aranyérmesének tiszteletére tartottak rendezvényt.

A sportvezető hangsúlyozta, a megállapodás célja, hogy az egész Kárpát-medencére kiterjesszék a magyar birkózást, s a határon túli magyarok is indulhassanak a magyar bajnokságon, s akár válogatottak is lehessenek.

Szász Jenő, az intézet elnöke jelezte, hogy régóta barátság és a nemzetegyesítés ügyében munkatársi kapcsolat fűzi Németh Szilárdhoz, így a megállapodás könnyen ment. Hozzátette, örül annak, hogy már két szövetséggel is szerződtek, s a cél, hogy a lehető legtöbb sportági szövetséggel hasonló megállapodások szülessenek. Mint mondta, bízik benne, hogy a jó példa ragadós lesz, s nemcsak ők keresik majd a szövetségeket, hanem őket is megkeresik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.