Bűnös

Szándékosan ölte meg barátnőjét a paralimpikon, Oscar Pistorius

A legfelsőbb fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezte az eddigi ítéletet Oscar Pistorius ügyében.

2015.12.03 10:35MTI

Bűnösnek mondta ki szándékos emberölésben barátnője meggyilkolása miatt Oscar Pistoriust a dél-afrikai legfelsőbb fellebbviteli bíróság csütörtökön, hatályon kívül helyezve ezzel a paralimpiai bajnok futó ügyében korábban hozott ítéletet.

Pistoriust tavaly elsőfokon gondatlan emberölésben találták bűnösnek, és ötéves börtönbüntetésre ítélték. Idén októberben engedélyezték neki, hogy elhagyja a börtönt és büntetése hátralévő részét házi őrizetben töltse le.

Az ügyészség megfellebbezte az ítéletet, és kitartott azon megállapítása mellett, hogy a paralimpiai futó szándékos emberölést követett el.

A legfelsőbb dél-afrikai fellebbviteli fórum csütörtöki ítéletében helyt adott a fellebbezésnek, és arra jutott, hogy a futó szándékosan végzett 29 éves barátnőjével.

A szándékos emberölésért Dél-Afrikában kiszabható legenyhébb büntetés 15 éves szabadságvesztés. A bíróság döntése értelmében Pistorius nagybátyja házában maradhat, szigorú házi őrizetben, amíg ki nem szabják a szabadságvesztés idejét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.