A tárgyalás egy ideig szünetel

Pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá Pistoriust

A védelem egy tanúja azt vallotta, hogy Pistoriusnak idegrendszeri rendellenessége van, amely befolyásolhatta ítélőképességét a végzetes éjjelen, tavaly február 14-én.

2014.05.14 11:34MTI
Forrás: YouTube

Oscar Pistorius dél afrikai sztársportolót pszichiátriai vizsgálatnak vetteti alá a gyilkossági ügyet tárgyaló bíró.

A fejleményt szerdán jelentette be a pretoriai bíróság. Az elmeorvosi vizsgálat miatt a tárgyalás szünetel egy ideig és még tovább fog húzódni. Pistoriust néhai barátnője meggyilkolásával vádolják.

A dél-afrikai paralimpikon - akinek mindkét lábát amputálták - váltig tagadja, hogy szándékosan ölte volna meg barátnőjét, azt állítja, hogy szerencsétlen baleset történt: betörőnek hitte és ezért lőtt rá a csukott fürdőszoba ajtón keresztül, amivel a halálát okozta.

A pszichiátriai vizsgálatot a bíróságtól az ügyészség kérte kényszerűségből, ugyanis a védelem egy tanúja azt vallotta, hogy Pistoriusnak idegrendszeri rendellenessége van, amely befolyásolhatta ítélőképességét a végzetes éjjelen, tavaly február 14-én.

Az orvosi vizsgálat miatt legalább egy hónappal meghosszabbodik Pistorus bírósági tárgyalása, amely már így is több mint két hónapja tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.