Bajban a bajnok

Tüdőrákot diagnosztizáltak Johan Cruyffnál

Egy barcelonai klinikán tüdőrákot állapítottak meg a 68 éves legendás holland labdarúgónál.

2015.10.22 11:22MTI
Facebook Johann Cruyff

A múlt heti hírt először a RAC1 katalán rádióállomás, majd a Mundo Deportivo közölte. A spanyol lap cikke szerint az FC Barcelona korábbi kiváló játékosa, későbbi vezetőedzője - aki fiatal kora óta erős dohányos volt - további vizsgálatok elé néz, hogy mihamarabb kiderítsék, milyen súlyos a betegsége. Az eredményekről a szóvivője fogja tájékoztatni a közvéleményt.

Johan Cruyff az Ajax színeiben játékosként háromszor nyert BEK-et, az Aranylabdát szintén háromszor kapta meg, a válogatottal világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes volt. Az FC Barcelona vezetőedzőjeként ugyancsak ünnepelhetett BEK-győzelmet. Ebben az időszakban, 1991-ben koszorúérműtéten esett át, s azután felhagyott a dohányzással. Edzőként legutóbb 2009 és 2013 között tevékenykedett, amikor a katalán válogatottat irányította.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.