A legeredményesebb futballisták

Negredo elmenne, Messit meg Cruyff inkább eladná

Szeretné elhagyni a Sevilla labdarúgócsapatát és egy Bajnokok Ligájában is érdekelt együttesben játszana Alvaro Negredo, a spanyol bajnokság legutóbbi szezonjának legeredményesebb hazai futballistája.

2013.06.25 16:55MTI
Fotó: MTI

A 27 éves csatár jelezte Jose Maria del Nido klubelnöknek, fejlődése érdekében váltana. Sajtóértesülések szerint az előző szezonban 25 találattal a góllövőlistán negyedik Negredo közel 20 millió euróért igazolható le a kilencedikként zárt andalúziai gárdától.

"Megvizsgáljuk, melyik a legjobb megoldás a klubnak. Az egyik érdeklődő az Atlético Madrid, a másik pedig egy külföldi csapat" - mondta Del Nido.

Johan Cruyff, a Barcelona labdarúgócsapatának korábbi játékosa és edzője azt tanácsolja a katalán klub vezetőinek: Neymar érkezése miatt, a csapategység érdekében fontolják meg Messi eladását.

A háromszoros aranylabdás holland a Marca című lapban kedden megjelent interjúban elmondta, az elnökség helyében nem biztos, hogy szerződtette volna a 21 esztendős brazilt, de ha már így alakult, megfontolná, hogy eladják a csapat argentin sztárját, Lionel Messit. Cruyff szerint a két játékos közti esetleges rivalizálás olyan konfliktushoz vezethet, amely a csapat eredményességét is visszavetheti, ezt pedig nem kockáztatná meg.

"Mindketten remek szabadrúgáslövők, ki fogja ezentúl elvégezni a pontrúgásokat" - hozott példát Cruyff a feszültség egyik lehetséges forrására. A katalánokat edzőként 1988 és 1996 között irányító szakember úgy véli, az is az argentin eladása mellett szól, hogy Neymart, akárcsak a Barcelonát, a Nike szponzorálja, míg Messit az adidas.

"Nem érdemes kockáztatni a konfliktusokat" - szögezte le Cruyff.

Messi 2004-ben mutatkozott be a gránátvörös-kékek színeiben, az elmúlt kilenc évben 246 bajnokin 215 gólt szerzett a Primera Divisiónban. Az argentin hatszoros bajnok, kétszeres Spanyol Kupa- és háromszoros BL-győztes a csapattal, 2009 óta pedig sorozatban négyszer övé lett az Aranylabda.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.