Összesítve

Öttusa Eb - Hetedik lett a magyar páros a női váltóban

A hetedik helyen végzett Ormándi Rebeka és Szávai Liliána az angliai öttusa Európa-bajnokság női váltó versenyében.

2015.08.19 18:42MTI

A magyar páros a nap elején ötödik volt a 2x100 méteres úszásban, majd nyolcadikként, azaz utolsóként zárta - jelentős ponthátránnyal - a vívást. Emiatt összesítésben is visszacsúszott a nyolcadik helyre, aztán a lovaspályán is sok pontot "hagyott ott", így a kombinált számot nyolcadikként kezdhette meg.

Mindkét váltótagnak 2x800 métert kellett futnia és közben kétszer kellett lőnie a továbbra is zuhogó esőben, 14 fokban. A magyarok közül Ormándi kezdett, aki megelőzte ír ellenfelét, majd a hetedik helyet később Szávai is magabiztosan őrizte meg.

Az aranyérmet a németek szerezték meg, másodikként az orosz, harmadikként pedig a litván váltó futott a célba.

Eredmények:
női váltó, Európa-bajnok:
Németország (Lena Schöneborn, Annika Schleu) 1397 pont
2. Oroszország (Jekatyerina Huraszkina, Szvetlana Lebegyeva) 1372
3. Litvánia (Lina Batuleviciute, Emilija Serapinaite) 1359 ...
7. Magyarország (Ormándi Rebeka, Szávai Liliána) 1258 (úszás: 2:08.18 perc/316 pont, vívás: 14 győzelem/28 vereség/175 pont, lovaglás: 259 pont, lövészet-futás: 13:12.0 perc/508 pont)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.