Két helyet előre

Öttusa Eb - Jó lovaglással negyedik a férfi váltó a kombinált szám előtt

Hibátlanul lovagolt, ezzel a hatodikról a negyedik helyre lépett előre a Harangozó Bence, Málits István páros az angliai öttusa Európa-bajnokság férfi váltó versenyében.

2015.08.19 17:37MTI

A magyarok másodikként kezdték a lovaglást, mivel utolsó előttiek voltak két szám után. Előttük a svájciak első lovasa gyakorlatilag átrendezte a pályát, több akadályt rombolt, az egyik után csaknem egy percig képtelen volt elindítani a lovát, így a társának nem is maradt ideje, hogy végigmenjen a pályán. Menet közben kicsöngették őket, mert lejárt a szintidő kétszerese.

A két magyarnak aztán a váltózónában kellett várakoznia, mert az egyik akadályt sokáig nem sikerült helyreállítani. Mindez a továbbra is kellemetlen időjárással, a zuhogó esővel együtt sem okozott zavart, előbb Málits, aztán Harangozó ment végig hibátlanul. Végül egyetlen pontot vontak le tőlük a kiinduló 300-ból az 1:40 perces szintidő egy másodperces túllépéséért. A jó teljesítménnyel megelőzték az addig előttük álló briteket és a cseheket.

A lövészettel kombinált futást az oroszok, az ukránok és az olaszok után kezdik meg 45, 28, illetve 17 másodperces hátránnyal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.