Hajrá!

Női kézilabda-vb - Telt ház előtt játszanak a házigazda dánok a magyarok ellen is

Szinte biztos, hogy telt ház, 14 ezer néző előtt játszanak majd a házigazda dánok - többek között a magyarok ellen is - a decemberi, olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon.

2015.08.13 11:24MTI

Amint Per Bertelsen, a dán szövetség elnöke a nemzetközi szövetség (IHF) honlapján hangsúlyozta: a herningi mérőzésekre - ahol a dánok és a magyarok mellett a montenegróiak, a japánok, a tunéziaiak és a szerbek szerepelnek - tavaly december óta 30 ezer jegy fogyott el. A jegyértékesítés következő szakasza kedden indult, és 14 óra alatt további 12 ezer belépőt adtak el.

Bertelsen elmondta: nagyszerű látni, hogy milyen komoly érdeklődés van a torna iránt, és az értékesítés jobban halad a reméltnél.

A vb-t december 5. és 20. között rendezik. Az aranyérmes kijut a riói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig jogot szereznek a 2016 márciusában sorra kerülő ötkarikás selejtezőtornákon való részvételre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.