Felkészülés a vb-re

Japánnal játszik a jövő héten a női kézilabda-válogatott

Jövő hétfőtől ismét együtt készül a decemberi világbajnokságra a magyar női kézilabda-válogatott, amely jövő pénteken a budapesti Elektromos Sportcsarnokban Japán válogatottja ellen lép pályára.

2015.07.28 02:30MTI

"A csapat keretében kevés a változás az osztrákok elleni vb-selejtezőkhöz képest, hiszen júniusban elégedett lehettem valamennyi kerettag munkájával" - idézte a magyar szövetség hírlevele Németh András szövetségi kapitányt. "A mostani közös munka legfőbb célja, hogy folyamatosan találkozzon a válogatott, és az októberi Eb-selejtezők előtt ne teljen el túl hosszú idő gyakorlás nélkül."

A szakember meghívta a csapatba Zácsik Szandrát is, aki a japánok ellen feltehetőleg nem lép pályára, hiszen gyermeke születése után még nincs játékban, de a tréner szerint csak akkor lehetséges a csapatba építése a vb-re, ha már most megismeri a válogatottbeli feladatokat, taktikát.

A magyar és a japán válogatott jövő szombaton is találkozik egymással.

A magyar női válogatott kerete: Bulath Anita, Triscsuk Krisztina (mindkettő Dunaújvárosi KKA), Janurik Kinga (Érd), Mayer Szabina (Fehérvár KC), Hornyák Dóra, Kovacsicz Mónika, Mészáros Rea, Szamoránsky Piroska, Szucsánszki Zita, Zácsik Szandra (valamennyi FTC-Rail Cargo Hungaria), Bódi Bernadett, Kiss Éva, Kovacsics Anikó, Planéta Szimonetta, Tomori Zsuzsanna, Tóth Gabriella (valamennyi Győri Audi ETO), Bíró Blanka (Ipress Center Vác), Erdősi Ildikó (Siófok Galérius Fürdő)

A válogatott további programja 2015-ben:
Eb-selejtezők:
október 7. vagy 8.: Magyarország-Szlovákia
október 10. vagy 11.: Finnország-Magyarország

világbajnokság, Dánia, december 5-20.:
csoportmérkőzések:
december 5.: Magyarország-Tunézia
december 6.: Szerbia-Magyarország
december 8.: Montenegró-Magyarország
december 9.: Magyarország-Dánia
december 11.: Magyarország-Japán

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.