Nagy kalappal

Női kézi-vb - Harmadik kalapban a magyar válogatott a sorsoláson

A magyar kézilabda-válogatottat a harmadik kalapból húzzák ki a december 5. és 20. között Dániában sorra kerülő női világbajnokság szerdai sorsolásán.

2015.06.23 21:39MTI

A magyar csapat a csoportmérkőzéseken így biztosan nem találkozik a szintén ebbe a kategóriába sorolt Hollandiával, Argentínával és Romániával, áll a magyar szövetség honlapján.

A kiemelés mindenesetre nem feltétlenül jelent erősorrendet is, hiszen az 1. kalapba került Kuba, míg a legutóbbi vb-n ezüstérmes Szerbia a 6. kalapban szerepel.

A szerdán 20 órakor kezdődő koldingi sorsoláson négy hatos csoportba sorsolják a csapatokat, a csoportok első négy-négy helyezettje jut majd a nyolcaddöntőbe a vb-n.

A világbajnokság győztese kijut a riói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig jogot szereznek a 2016 márciusában sorra kerülő olimpiai selejtezőtornákon való részvételre.

Női világbajnokság, Dánia, 2015. december 5-20., kiemelés:

1. kalap: Brazília, Kuba, Norvégia, Dánia
2. kalap: Spanyolország, Svédország, Montenegró, Franciaország
3. kalap: MAGYARORSZÁG, Hollandia, Argentína, Románia
4. kalap: Oroszország, Dél-Korea, Lengyelország, Japán
5. kalap: Tunézia, Kongói DK, Kína, Puerto Rico
6. kalap: Angola, Szerbia, Németország, Kazahsztán

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.