Jégkorong - NHL

Kényszerből klubot váltott a háromszoros bajnok csatár

A Stanley Kupa-győztes Chicago Blackhawks kényszerből elcserélte a csapat egyik legjobb hokisát, Patrick Sharpot a Dallas Starshoz.

2015.07.12 04:30MTI

Amint az az észak-amerikai profiliga (NHL) honlapján olvasható: a 33 esztendős csatártól azért váltak meg, mert a csapat játékosainak összbére meghaladta volna az úgynevezett fizetési plafont (salary cap), az engedélyezett 71,4 millió dolláros maximumot. A háromszoros bajnok (2010, 2013, 2015) Sharp a következő idényben 5,9 millió dollárt keres, ezt már a Dallas állja.

Sharp az elmúlt évadban 68 alapszakasz-mérkőzésen - a gólokat és gólpasszokat együttvéve - 43 pontot gyűjtött, míg 679 NHL-találkozón 511 pontig jutott. A rájátszásban 129 összecsapáson 81 pontot termelt.

Vele tart majd egy fiatal védő, Stephen Johns, míg a Starstól érkezik cserébe egy hátvéd, Trevor Daley, valamint egy csatár, Ryan Garbutt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.