Átmenetileg

Kovács Csaba a jégkorong szövetség új elnöke

Kovács Csabát, az eddigi szakmai alelnököt választották meg elnöknek a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) keddi rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén, amelyen az új első ember jelezte, csak ideiglenesen vállalja el a feladatot.

2015.06.30 16:22MTI

Az ülésen elhangzott, hogy a május 19-én lemondott Németh Miklós helyére nem talált minden szempontból megfelelő jelöltet a jelölő bizottság, ezért esett a választás az Újpesti Dózsa korábbi 217-szeres válogatottjára.

A 70 igen és 6 nem szavazatot kapott Kovács Csaba a küldöttgyűlésen jelezte, hogy csak ideiglenes jelleggel vállalja el a feladatot, és egyúttal lemondott az alelnöki pozícióról. Hozzátette: minél hamarabb szeretné szakmai alelnökként folytatni a munkáját, amelyet már 13 éve végez.

"Elsősorban azért vállaltam el ideiglenesen az elnökséget, hogy a szövetség jogfolytonossága meglegyen. A legfontosabb feladat most megtalálnunk a végleges elnököt, arra kell koncentrálnunk, hogy ez minél hamarabb és a legjobb tudásunk szerint történjen meg" - mondta az MTI-nek Kovács Csaba, aki hozzáfűzte: a szövetség gazdálkodása a korábbi közgyűlésen elhangzottak szerint teljesen rendben van, megfelelő tartalékkal rendelkezik, így senkinek sem kell aggódnia amiatt, hogy a bármilyen anyagi gondja lenne a közeljövőben.

Az elnök ugyanakkor komoly feladatnak nevezte a megfelelő TAO-pénz összegyűjtését a következő évi költségvetés számára.

A megüresedett szakmai alelnöki posztra Kolbenheyer Zsuzsanna elnökségi tagot választották meg, ő szintén csak átmenetileg - Kovács Csaba elnöksége alatt - tölti majd be a pozíciót.

Az MJSZ várhatóan szeptemberben, egy újabb rendkívüli közgyűlésen választja meg azt az elnököt, aki hosszú távon is betölti majd a posztot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.