Memento

Blatter is megemlékezett Buzánszkyról, a kiváló védőről

A magyar szövetség elnökének, Csányi Sándornak írt levelében Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke részvétét fejezte ki Buzánszky Jenő vasárnapi halála kapcsán.

2015.01.14 11:47MTI
Facebook/Sepp Blatter

"Az Aranylabda-díjátadón tartott beszédemet követően ezúton is szeretném leróni kegyeletemet" - idézte a svájci sportdiplomata levelét a FIFA honlapja. "Mint azt tudják, a szívemben különleges helye van a magyar futballisták aranygenerációjának, amely 1952-ben Helsinkiben olimpiai aranyat nyert, az 1954-es svájci világbajnokságon pedig a második helyen végzett. Az a csapat az egyik fő oka annak, hogy a futball mellett köteleződtem el".

Blatter szerint, habár az Aranycsapat tagjai már nincsenek velünk, "Buzánszky és csapattársai örökké élni fognak a futball szerelmeseinek emlékében".

Az Aranycsapat tagjai közül utolsóként Buzánszky Jenő távozott az élők sorából. A 89 éves korában vasárnap elhunyt, 49-szeres válogatott labdarúgót, a Nemzet Sportolóját a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Labdarúgó Szövetség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és szülővárosa, Dombóvár is saját halottjának tekinti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.