Buzánszky Jenő halála

A MOB saját halottjának tekinti Buzánszkyt

A Magyar Olimpiai Bizottság saját halottjának tekinti Buzánszky Jenőt, az Aranycsapat legendás labdarúgóját, aki vasárnap, 89 éves korában hunyt el.

2015.01.12 14:18MTI

A MOB honlapján eleveníti fel az olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes hátvéd pályafutását, életét.

Buzánszky a kapus Grosics Gyula tavaly júniusi halálakor a mob.hu-nak elmondta: teljesen letaglózta barátja, csapattársa elveszítése, és borzasztónak tartja, hogy már csak ő maradt az Aranycsapatból.

A MOB mellett a Magyar Labdarúgó Szövetség is saját halottjának tekinti Buzánszkyt.

Buzánszky Jenő az Aranycsapat utolsó élő tagja volt. Játszott az 1952-ben, Helsinkiben olimpiai bajnok együttesben, pályára lépett az évszázad mérkőzésén 1953-ban, Londonban, és mind az öt mérkőzésen szerephez jutott az 1954-es svájci világbajnokságon, melyen ezüstérmet szerzett a válogatott. 2011 óta volt a Nemzet Sportolója, idén novemberben pedig beválasztották a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.