A szurkolók...

MLSZ: hétszázezres büntetés az Újpestnek

A testület a lila-fehér klub szurkolói által bekiabált megbotránkoztató rigmusok, valamint a pirotechnikai eszközök stadionba vitele és használata miatt rótta ki a büntetést, s súlyosbító körülményként értékelte, hogy az idei szezon minden fordulója után indult fegyelmi eljárás az egyesület ellen.

2014.11.04 18:33MTI
freedigitalphotos.net/Rawich

Hétszázezer forint megfizetésére kötelezte az Újpest FC-t a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága az MTK ellen múlt vasárnap játszott mérkőzésen történtek miatt.

Az mlsz.hu-n kedden olvasható beszámoló szerint a testület a lila-fehér klub szurkolói által bekiabált megbotránkoztató rigmusok, valamint a pirotechnikai eszközök stadionba vitele és használata miatt rótta ki a büntetést, s súlyosbító körülményként értékelte, hogy az idei szezon minden fordulója után indult fegyelmi eljárás az egyesület ellen.

A Videotonnak a Budapest Honvéddal megvívott találkozón elhangzott szurkolói megnyilvánulások, a legutóbb egymás ellen játszó Győrnek és Diósgyőrnek pedig ugyancsak a drukkerek bekiabálásai miatt kell egyformán 200-200 ezer forintot fizetnie.

A fegyelmi bizottság a határozat jogerőre emelkedésének napjától a soron következő átigazolási időszak kezdetétől egy hónapra kizárta a Kecskemétet az igazolási és átigazolási jogból, mert Vukasin Poleksic kapussal szemben a klub nem tett eleget a pénzügyi kötelezettségének.

A testület Kulcsár Tamást, a Debrecen játékosát, mint visszaesőt négy bajnoki mérkőzéstől eltiltotta, mert a futballista könyökkel szándékosan arcon ütötte ellenfelét a Pápán játszott összecsapáson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.