"B...i MLSZ!"

A Parlament elé vonultak az ultrák - de 2006 nem ismétlődik meg

A szurkolói kártya bevezetése, a lelátói pirotechnika tiltása, a drapériák kötelező láttamoztatása és az ultrák kriminalizálása...

2014.10.26 16:35ma.hu
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A szervezett szurkolói csoportok vasárnap együtt vonultak az utcára, a személyiségi jogaikért tüntető szurkolók a Deák térről vonultak a Parlament elé, ahol - munkaszüneti nap lévén - nem vették át tőlük a petíciójukat - írja az origo.hu.

A közösségi csatornákon hetek óta szerveződő megmozdulás szervezői az NBI-es forduló bojkottjára hívták fel a szervezett szurkolói csoportokat.

A megmozdulásra több ezren érkeztek az ultracsoportok tagjai az ország minden tájáról, a Deák téren gyülekező tömeg a Kossuth térre vonult, de nem tudták átadni a petíciójukat, mert vasárnap nem dolgozott a Parlamentben senki, aki átvehette volna.

A tüntetők célja, hogy felhívják a figyelmet a Magyar Labdarúgó Szövetség, valamint a klubvezetők szerintük szurkolóellenes szemléletére és intézkedéseire. Több tábor, köztük az új stadion beléptetési rendszere miatt tüntető ferencvárosi, a szezon kezdete óta bojkottálja csapatuk meccseit.

A megmozduláson petárdáztak, meggyújtottak néhány füstbombát és görögtüzet a szurkolók, de a kiabáláson kívül nem történt semmi különös, mert rengeteg rendőr felügyelte a tüntetést. A szervezők két rövid beszédet tartottak, állítólag lett volna még több felszólaló, de munkaadóik megfenyegették őket, ezért mégsem tartottak beszédet.

A szurkolói kártya bevezetése, a lelátói pirotechnika tiltása, a drapériák kötelező láttamoztatása és az ultrák kriminalizálása a közös megmozdulás legfontosabb pontjai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.