A szabadságért tenni kell

Aktívabb közéleti szerepvállalásért tüntettek a civil szervezetek

A demonstrációt az egészségügy, a kultúra, az oktatás és a szociális ágazat szervezeteit összefogó Humán Platform szervezte, a tüntetésen több százan vettek részt.

2014.10.23 17:53MTI

Civil szervezetek aktívabb közéleti szerepvállalásáért tartottak tüntetést csütörtökön a fővárosi Blaha Lujza téren.

A Tedd magad szabaddá! mottóval meghirdetett demonstráción felszólalók közül többen a kormánnyal szembeni kritikát fogalmaztak meg, és azt hangoztatták, hogy a szabadságért mindenkinek tennie kell.

A programot az 1956-os forradalom és a harmadik magyar köztársaság kikiáltásának 25. évfordulója alkalmából szervezték a rendezők tájékoztatása szerint.

A demonstrációt a - Facebook-oldala szerint - az egészségügy, a kultúra, az oktatás és a szociális ágazat szervezeteit összefogó - Humán Platform szervezte, a tüntetésen több százan vettek részt.

A tüntetők a Corvin áruház előtti parkolóban felállított színpadtól a Bacsó Béla utcáig töltötték meg a teret. A szemerkélő esőben álló demonstrálókat a szervezők a beszédek között közös éneklésre, mozgásra biztatták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.