Boussebaa Aicha

Toronymagasan vezeti a világranglistát a karatés magyar kislány

Aichán kívül még nem szerzett senki két Európa- és egy világbajnoki címet ebben a korcsoportban, márpedig a fiatal magyar versenyzőnek ez sikerült.

2014.10.23 09:46ma.hu
Forrás: MKSZ

Nem véletlen a nagyszerű eredmény, hiszen talán minden idők legeredményesebb kadet (14-15 esztendős) korosztályú karateversenyzőjéről beszélünk.

Aichán kívül még nem szerzett senki két Európa- és egy világbajnoki címet ebben a korcsoportban, márpedig a fiatal magyar versenyzőnek ez sikerült: 2013-ban a törökországi Konyában Eb-aranyat, a spanyolországi Guadalajarában vb-aranyat, 2014-ben pedig Lisszabonban ismét Eb-aranyat nyert. Boussebaa Aicha ezzel azt is elmondhatja magáról, hogy világversenyen még veretlen!

A világranglistát Boussebaa toronymagasan vezeti 2650.5 ponttal, a második helyezett német Röhlnek hozzá képest csupán 1258 pontja van, a harmadik helyen álló egyiptomi Gad pedig 1126.5 ponttal rendelkezik.

Klubtársa, Palkovits Nikolett pedig a junior -48 kg-os lányok közt foglalja el a világrangsorban a 7. helyet, ami szintén igen előkelő helyezés. Nikolett 2014-ből Európa-bajnoki bronzéremmel büszkélkedhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.