Karate

Szegedi Döme sportágtörténeti sikert ért el

Az idei Eb-bronzérmes Tadissi Martial személyében a súlycsoport második helyén is magyar karatéka végzett.

2014.10.13 02:30MTI

A karatésok Premier League-jének történetében először végzett magyar harcművész a sorozat pontversenyének élén: a 67 kilogrammos férfiak kategóriájában szombaton Szegedi Döme megnyerte a 2014-es nagydíjat.

A hazai szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a BVSC-Zugló Fighter sportolója az idei - hét fordulóból álló - szériát a januári Párizs Openen aratott győzelemmel kezdte, majd a folytatásban bronzérmes lett a szlovéniai fordulón és pontokat gyűjtött a hollandiai, a törökországi és a németországi állomásokon is.

A korábbi junior világbajnok a pontverseny éllovasaként érkezett a salzburgi nagydöntőre, ahol a selejtezőkben legyőzte svéd és olasz ellenfelét, utána azonban kikapott és helyezetlenül zárt. Ezzel együtt megőrizte előnyét riválisaival szemben és első magyarként elnyerte a Grand Winner címet.

Az idei Eb-bronzérmes Tadissi Martial személyében a súlycsoport második helyén is magyar karatéka végzett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.