Tenisz kifulladásig...

Rekord: több mint 3 órás tenisz mérkőzés az US Openen

Rekordot döntött az osztrák Sybille Bammer és a francia Marion Bartoli nyolcaddöntős mérkőzése az amerikai nyílt teniszbajnokságon, ez volt ugyanis a leghosszabb női találkozó a US Open történetében.

2008.09.01 12:09MTI/ ma.hu

Úgy tűnik, hogy egyre kiegyenlítettebb lesz a női teniszezők mezőnye, hiszen egyre több "maratoni" hosszúságú mérkőzést láthatunk az utóbbi időben.

Hogy a fenti tételt a gyakorlatban is bizonyítsák, Bammer és Bartoli valóban gigászi küzdelmet mutatott be a pályán, a végén pedig közösen "örülhettek" a rekordnak.

A két játékos 3 óra 5 percig küzdött egymással, végül aztán 7:6 (7-3), 0:6, 6:4-re Bammer diadalmaskodott, aki később elárulta: ő még bírta volna tovább is.

"Egyáltalán nem zavart a forróság, inkább ideálisnak nevezném a körülményeket. Miattam még játszhattunk volna" - fogalmazott a 28 éves szőkeség.

A US Open eddigi leghosszabb női mérkőzését az amerikai Jennifer Capriati és a belga Justine Henin vívta 2003-ban, elődöntőjük 3 óra 3 percig tartott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.