Grúz zakó

Vízilabda Eb - Montenegró lépéselőnyben

Montenegró tavaly világbajnoki ezüstérmes csapata jelentős, 15 gólos vereséget mért az Eb-újonc grúzokra hétfő délben, így hatalmas lépést tett az A csoport megnyerése felé.

2014.07.21 13:35MTI
Fottó: Facebook/waterpolo.hu - Szaka József

A hétfőnek szintén 10 ponttal nekivágó, 2012-ben olimpiai második olaszoknak az esti meccsen szintén tetemes - 12 gólos - különbségű győzelmet kellene aratniuk a görög együttessel szemben ahhoz, hogy ők szerezzék meg az automatikusan elődöntőbe jutást érő csoportelsőséget.

A B csoportot a világbajnok magyar válogatott már megnyerte, s a legjobb négy között van, így a margitszigeti Hajós uszodában a horvátokkal vívandó késő esti ütközetnek Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata számára csupán presztízs szempontból van jelentősége, szemben az olimpiai bajnoki címvédő riválissal, amely vereség esetén lecsúszik a második helyről.

A körmérkőzéses küzdelemsorozat zárultával a csoportelsők pihenőhöz jutnak, míg a második helyezettek a másik hatos harmadikjával játszanak keresztbe, s e párharcok győztesei foglalják el az elődöntő még kiadó két helyét.

Eredmény, férfiak, 5. forduló:
A csoport:
Montenegró-Grúzia 17-2 (4-0, 4-0, 4-1, 5-1)

később:
Oroszország-Románia 13.00 Görögország-Olaszország 19.00

B csoport:
Franciaország-Németország 14.30
Szerbia-Spanyolország 16.00
MAGYARORSZÁG-Horvátország 20.30

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.