Négy gól az olaszok ellen

Vízilabda Eb: a spanyolok a B csoport bajnokai

A spanyol női válogatott négy góllal legyőzte az első két forduló után százszázalékos, Eb-címvédő olasz csapatot a csoportfordulók vasárnapi befejező napján a budapesti vízilabda Európa-bajnokságon, s az élen végzett a B jelű négyesben.

2014.07.20 18:10MTI
freedigitalphotos.net

A tavalyi világbajnok spanyolok csoportelsőként egyből az elődöntőbe kerültek, míg a körbeverés nyomán szintén hat ponttal második olaszok és harmadik oroszok a folytatásban keresztbe játszanak a másik kvartett harmadik, illetve második helyezettjével.

Az A csoportban - ahol a hollandok szerezték meg az elsőséget, s az ezzel automatikusan együtt járó elődöntős szereplés jogát - Merész András szövetségi kapitány csapata 17.30-tól játszik Nagy-Britannia legjobbjaival. Ha győz a magyar válogatott, a második lesz négyesében és a legjobb négy közé jutásért Oroszország legjobbjaival csatázik.

Eredmény, nők, 3. forduló:
B csoport:
Spanyolország-Olaszország 12-8 (4-1, 4-2, 3-3, 1-2)
Korábban:
Oroszország-Franciaország 18-6 (4-1, 6-3, 3-2, 5-0)

A csoport végeredménye:
1. Spanyolország 6 pont (39-22),
2. Olaszország 6 (38-28),
3. Oroszország 6 (35-26),
4. Franciaország 0

A csoport:
Korábban:
Hollandia-Görögország 9-7 (3-1, 3-2, 2-3, 1-1)
Később:
MAGYARORSZÁG - Nagy-Britannia 17.30

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.