Tour de France

Tony Martin hősies szakaszgyőzelme

Tony Martin egy hosszú szökés után megnyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny vasárnapi, 9. szakaszát, amelyen a francia Tony Gallopin átvette a vezetést összetettben az olasz Vincenzo Nibalitól.

2014.07.13 18:36MTI
freedigitalphotos.net/bplanet

A Gérardmer és Mulhouse közötti 170 kilométeres etap elején egy nagyjából húszfős csoport lépett meg a mezőnytől, közülük pedig Martin 60 kilométerrel a cél előtt "robbantott", és senki nem tudta utolérni. A mezőny - benne valamennyi favorittal - öt perc hátránnyal ért célba, így a szökevénycsoportban legjobban álló Gallopin átvette a vezetést összetettben.

Eredmények: 9. szakasz, Gérardmer-Mulhouse, 170 km:
1. Tony Martin (német, Omega Pharma - Quick-Step) 4:09:34 óra
2. Fabian Cancellara (svájci, Trek) 2:45 perc hátrány
3. Greg Van Avermaet (belga, BMC Racing) azonos idővel

Az összetett élcsoportja:
1. Tony Gallopin (francia, Lotto) 38:04:38 óra
2. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 1:34 perc hátrány
3. Tiago Machado (portugál, NetApp) 2:40 p h.

Az angol, francia, belga és spanyol területeket érintő, 3664 kilométer össztávú és július 27-én Párizsban záruló háromhetes körversenyen hétfőn a Mulhouse és La Planche des Belles Filles közötti 161,5 kilométeres hegyi szakasz vár a mezőnyre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.