Tour de France

Kittel harmadszor is a leggyorsabb volt

Az első és harmadik szakaszon győztes német Marcel Kittel nyerte kedden a Tour de France országúti kerékpáros körverseny negyedik etapját, amelyet a Le Touquet-Paris-Plage és Lille közötti 163,5 kilométeres távon rendeztek meg.

2014.07.08 18:55MTI
Forrás: Wikipedia

A Giant csapat 26 éves sprintere eddig mindháromszor a leggyorsabbnak bizonyult, amikor mezőnyhajrá döntött. Ezúttal a norvég Alexander Kristoff lett a második, míg harmadikként a francia Arnaud Demare zárt.

Az összetettben élen álló olasz Vincenzo Nibali kedden is megőrizte két másodperces előnyét az ezúttal negyedik szlovák Peter Sagannal szemben.

A címvédő brit Chris Froome-nak nem volt olyan nyugodt napja, mint Nibalinak, ugyanis öt kilométerrel a rajt után bukott és valószínűleg kisebb csuklósérülést szenvedett, beütötte a bal csípőjét, vállát, térdét és könyökét is. Ennek ellenére hamar utolérte a főmezőnyt, és riválisaival azonos idővel ért célba. Csapatvezetője szerint először megijedtek, mert nagy esésnek tűnt, de aztán kiderült, a versenyző szerint nincs komoly probléma.

Egy másik korábbi győztes, a luxemburgi Andy Schleck el sem indult kedden, mivel a hétfői bukásakor olyan súlyos térdsérülést szenvedett, amely miatt nem tudta folytatni a viadalt. A Trek kerekese Bázelbe utazik, ott megvizsgálják és döntenek az esetleges operáció szükségességéről. Schleck 2010-ben a spanyol Alberto Contador kizárása révén győzött a Touron.

Eredmények:

4. szakasz, Le Touquet-Paris-Plage - Lille, 163,5 km:
-----------------------------------------------------
1. Marcel Kittel (német, Giant) 3:36:39 óra
2. Alexander Kristoff (norvég, Katyusa) azonos idővel
3. Arnaud Demare (francia, FDJ.fr) a.i.

Az összetett élcsoportja:
-------------------------
1. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 17:07:52 óra
2. Peter Sagan (szlovák, Cannondale) 2 mp hátrány
3. Michael Albasini (svájci, Orica) azonos idővel

Az angol, francia, belga és spanyol területeket érintő, 3664 kilométer össztávú és július 27-én, Párizsban záruló háromhetes körverseny ötödik napján, szerdán az Ypern és Arenberg Port du Hainaut közötti 155,5 kilométeres etap vár a mezőnyre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.