A 7. szakasz

Olasz szakaszgyőzelem, Nibali változatlanul élen a Tour-on

Az olasz Matteo Trentin nyerte pénteken a Tour de France országúti kerékpáros körverseny hetedik szakaszát, összetettben továbbra is honfitársa, Vincenzo Nibali vezet.

2014.07.11 17:47MTI
freedigitalphotos.net/bplanet

Az Épernay és Nancy közötti 234,5 kilométeres etap - a Tour második leghosszabb szakasza - több bukást és izgalmas hajrát hozott, Trentin végül centiméterekkel előzte meg az összetettben harmadik helyen álló szlovák sprintert, Peter Sagant.

A második etap óta éllovas Nibali tovább őrzi két másodperces előnyét a dán Jakob Fuglsang előtt.

Eredmények: 7. szakasz, Épernay-Nancy, 234,5 km:
1. Matteo Trentin (olasz, Omega Pharma - Quick-Step) 5:18:39 óra
2. Peter Sagan (szlovák, Cannondale) azonos idővel
3. Tony Gallopin (francia, Lotto) a.i.

Az összetett élcsoportja:
1. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 29:57:04 óra
2. Jakob Fuglsang (dán, Asztana) 2 mp hátrány
3. Peter Sagan 44 mp h.

Az angol, francia, belga és spanyol területeket érintő, 3664 kilométer össztávú és július 27-én, Párizsban záruló háromhetes körverseny nyolcadik napján, szombaton a Tomblaine és Gérardmer La Mauselaine közötti, hegyi befutóval záruló 161 kilométeres szakasz vár a mezőnyre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.