Gyutai Adrián győzött

Alpok-Adria: mindhárom magyar motoros dobogós a hétvégi futamokon

A 125 köbcentiméteres géposztályban a mindössze 12 éves Kovács Bálint (H-Moto Team) harmadik lett, így az összetettben maradt a második helyen.

2014.06.16 12:54MTI
Forrás: youtube.com

Gyutai Adrián győzött, Chrobák János pedig második lett a közép-európai országok versenyzőit felvonultató gyorsasági motoros Alpok-Adria bajnokság hétvégi, rijekai futamán a Superstock 600-as kategóriában.

A menedzsment tájékoztatása szerint a 125 köbcentiméteres géposztályban a mindössze 12 éves Kovács Bálint (H-Moto Team) harmadik lett, így az összetettben maradt a második helyen.

A legerősebb kategóriában - amelynek összetettbeli első négy helyezettje kijut az őszi Európa-bajnokságra - Gyutai (Tomracing Motorsport) előbb pályarekordot futott az időmérőn, majd a versenyen 10.3 másodperces előnnyel diadalmaskodott, s ebben a géposztályban ez volt pályafutása első Alpok-Adriában aratott sikere. Gyutai ezzel az összetettben az élre állt, 19 pont az előnye az osztrák Jochen Rotterrel szemben, Chrobák (PAMSE) pedig a mostani második pozíciójával a pontversenyben feljött a negyedik, még Eb-indulást érő helyre.

A második futamokat szélvihar miatt nem rendezték meg Rijekában, a következő fordulóra július 19-21-én kerül sor a csehországi Mostban, ahol az Alpok-Adria mellett a szintén nemzetközi IMRC-sorozat és az országos bajnokság küzdelmei is folytatódnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.