Az anyagi nehézségek ellenére

A szakágvezető szerint sikeres évet zárt a hazai gyorsasági motorsport

Fekete János, a Magyar Motorsport Szövetség gyorsasági szakágvezetője szerint az anyagi nehézségek ellenére sikeres évet zárt a hazai gyorsasági motorsport.

2013.10.25 18:42MTI
MTI

A szakember pénteken azt mondta az MTI-nek, hogy bár a sportág nem került az állam által támogatottak közé, s a saját lábán kellett megállnia, ennek ellenére a szlovák szövetséggel második éve folytatott együttműködésnek köszönhetően nemcsak a magyar, hanem az IMRC bajnokságot is megrendezte.

Utóbbiban a magyarok mellett cseh, szlovák, román és lengyel motorosok indultak. "Ebben az évben hatfordulós nemzeti bajnokságot rendeztünk hétvégenként két-két futammal hazai, cseh és szlovák pályákon" - összegzett Fekete János, aki hozzátette, nagy öröm volt a számukra, hogy a versenyzők két év után visszatérhettek a Hungaroringre.

"Sokat jelentett ez a hazai motorosok számára, Mogyoródon szinte minden magyar versenyző rajthoz is állt, köztük a sportág egyetlen világbajnoka, Talmácsi Gábor, valamint egyetlen Európa-bajnoka, Győrfi Alen".

A szakágvezető megemlékezett a tragikus körülmények között elhunyt Rosivall Ágostonról is, aki a Superstock 1000-es kategóriában posztumusz bajnoki címet nyert. A versenyző egy moszkvai tesztelés során technikai hiba miatt súlyos balesetet szenvedett, két héttel később pedig belehalt sérüléseibe.

"Szomorú, ugyanakkor felemelő érzés volt látni, ahogy a motorosok megemlékeztek róla a következő bajnoki futamon, a Slovakiaringen". Fekete János kiemelte Gyutai Adrián szereplését, aki az Alpok-Adria sorozatban a 125 kcm-es kategóriában tavaly megnyert bajnoki címe után idén Superstock 600-ban országos bajnokságot nyert, az Alpok-Adriában és az IMRC-ben második lett, az Eb-n pedig a pontszerző, 14. helyen végzett.

Az ob harmadik kategóriájában, Superbike-ban Sárkány Dezsőé lett a bajnoki cím. A sportvezető kitért a Superbike-vb különböző kategóriáiban indult magyar versenyzőkre is, kiemelte a European Junior Cup összetettjében hatodikként zárt Sebestyén Pétert és a 12. helyen végzett Bódis Richárdot.

"Ők ketten Gyutai Adriánnal kiegészülve adhatják majd a magyar motorsport reményteljes nemzetközi szereplésének jövőjét, hozzájuk a már rutinosnak számító Győrfi Alen, Németh Balázs és Tóth Imre, valamint a még mindig csak 21 éves Juhász Dávid csatlakozhat" - jelentette ki a szakágvezető.

Fekete János elárulta, jövőre a tervek szerint ismét a szlovák szövetséggel közösen rendezik meg a magyar és az IMRC bajnokságot, ezúttal azonban az Alpok-Adria sorozathoz csatlakozva.

"A tárgyalások még folynak, de az eddigi megbeszélések bizakodással töltenek el, remélem, hogy 2014-ben az ideinél is sikeresebb szezonunk lesz".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.