FIFA-elnökválasztás

Foci, korrupció, dilettanizmus - Blatter maradna, Európa a pokolba kívánja

A holland és az angol szövetség elnöke is jelezte, nem támogatják Blattert a jövő évi tisztújító kongresszuson.

2014.06.10 21:02MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/khunaspix

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke a közép- és dél-amerikai régiót összefogó konföderáció, azaz a CONCACAF vezetőinek azt mondta, hogy "minden eddiginél nagyobb vágy" ég benne, hogy újraválasszák a szervezet élére. "A küldetésem, a mi küldetésünk még nem fejeződött be" - jelentette ki a keddi találkozón a svájci sportdiplomata, aki három éve, harmadik újraválasztásakor még azt mondta, a mostani lesz az utolsó ciklusa.

Az európai szövetség (UEFA) tagjai közül azonban - a várakozásoknak megfelelően - többen ellenérzésüknek adtak hangot, így a holland és az angol szövetség elnöke is jelezte, nem támogatják Blattert a jövő évi tisztújító kongresszuson. A holland Michael van Praag kijelentette, hogy a FIFA reputációja sokat csökkent az elmúlt hét-nyolc évben a sorozatos korrupciós botrányok miatt, és szerinte a továbbiakban nem Blatter a megfelelő ember a szervezet elnökének.

Hozzátette, nincs személyes problémája a FIFA-t 1998. június 8-a óta vezető Blatterrel, de változásra van szükség. "Egyértelmű üzenetet kapott ma, de még egy év hátravan a választásig" - mondta Karen Espelund, a norvég szövetség elnöke. A jövő évi tisztújításon egy elnökjelölt személye már biztos, mivel Blatter korábbi "jobb keze", a 2002 és 2010 között főtitkárhelyettes francia Jerome Champagne januárban jelezte, hogy indul a választáson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.