Ha felkérik

Blatter ötödször is lenne FIFA-elnök

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vezetője jövő májusban ötödik alkalommal is harcba szállna az elnöki posztért, amennyiben felkérik a jelöltségre.

2014.02.07 15:02MTI
Wikipedia

"Nem mondanék nemet, ha a tagszövetségek felkérnének rá, hogy újra induljak" - nyilatkozta egy svájci rádióállomásnak a 78 éves Blatter, aki legutóbbi, 2011-es megválasztásakor még azt mondta, hogy ez lesz az utolsó elnöki ciklusa.

A svájci sportvezető a 2011-es választás előtt egy évvel, a dél-afrikai labdarúgó-vb-t megelőző johannesburgi FIFA-kongresszuson jelentette be, hogy negyedszerre is megpályázza az elnöki pozíciót, miután a kongresszuson a tagszervezetek támogatásukról biztosították.

A következő tisztújítás előtt hasonló forgatókönyv várható, így Blatter júniusban, a vb előtti riói kongresszuson kaphat ismét felkérést, s jelentheti be indulását a jövő évi tisztújításon.

Joseph Blatter 1998. június 8-a óta irányítja a nemzetközi szövetséget. A jövő évi tisztújításon egy elnökjelölt személye már biztos, mivel Blatter korábbi "jobbkeze", a 2002 és 2010 között főtitkár-helyettes francia Jerome Champagne januárban jelezte, hogy indul a választáson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.