Labdarúgó NB I, Primera Division

Gólfesztivál Debrecenben, Diósgyőrben és Madridban - videók!

Kondás Elemér együttese, amely sikerével hat pontra növelte előnyét, a következő hazai meccsét már az új Nagyerdei Stadionban vívja majd.

2014.04.27 08:45ma.hu
Forrás: youtube.com

A listavezető Debrecen remek játékkal és fölényes győzelemmel búcsúzott az Oláh Gábor utcai stadionjától: 5-0-ra nyert szombaton a Kecskemét együttese ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában. Kondás Elemér együttese, amely sikerével hat pontra növelte előnyét a vasárnap játszó Győrrel szemben, a következő hazai meccsét már az új Nagyerdei Stadionban vívja majd.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
DVSC-TEVA - Kecskemét 5-0 (2-0)
Debrecen, 7500 néző, v.: Iványi

gólszerzők: Sidibe (28., 37.), Mihelic (75.), Kulcsár (82., 83.)

sárga lap: Lázár (16.), Brkovic (26.), illetve Savic (19.), Pavicevic (23.), Patvaros (38.)

piros lap: Patvaros (73.)

Debrecen:
Novakovics - Lázár (Ludánszki 29., Mészáros 45.), Máté, Brkovic, Korhut (Vadnai 74.) - Bódi, Mihelic, Zsidai, Szakály - Kulcsár, Sidibe

Kecskemét:
Németh - Póti, Karan, Varga, Forró - Gréczi, Patvaros, Savic, Nagy (Balázs a szünetben), Simon (Bebeto 64.) - Pavicevic (Pekár 58.)

Régi stadionjának búcsúztatását szép első félidővel "ünnepelte meg" a debreceni együttes, amely sok helyzetet alakított ki, és Sidibe duplájával komoly előnybe került. A hazaiak számára azonban nem minden alakult álomszerűen az első 45 percben, miután két jobb hátvédjüket is elveszítették: előbb Lázár, majd az őt váltó Ludánszki is megsérült, így be kellett állnia a hosszú ideje sérüléssel bajlódó válogatott belső védőnek, Mészáros Norbertnek, akinek ráadásul nem eredeti helyére, hanem a szélre kellett húzódnia.

Ezzel együtt a fordulás után is a hazaiak futballoztak fölényben. Az egyre nyíltabban játszó kecskemétiek ellen egyre nagyobb területek nyíltak a debreceni támadók előtt, akik azonban sokáig pontatlanok voltak a támadások befejezésénél. Aztán a félidő derekán Patvaros piros lapot érően rántotta le a kiugró Kulcsárt, az ezért járó szabadrúgásból pedig Mihelic eldöntötte a mérkőzést. Ezt követően a DVSC örömfocit mutatott be a teljesen szétesett vendégek ellen, Kulcsár is duplázott, így kiütéses győzelmet aratott a DVSC.

Az előző 18 meccsén nyeretlen, kiesés ellen küzdő Paks nagy meglepetésre fölényes győzelmet aratott a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A Tolna megyei együttes ezt megelőzően tavaly szeptemberben nyert bajnoki találkozón.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Diósgyőri VTK-MVM Paks 0-4 (0-3)
Miskolc, 3900 néző, v: Solymosi

gólszerzők: Szabó J. (30.), Bartha (34.), Simon A. (38., 11-esből), Könyves (57.)

sárga lap: Elek (56.), Vági (75.), illetve Windecker (44.), Könyves (61.), Kecskés (72.)

Diósgyőr:
Rados - Vági, Vadász, Kádár (Debreceni, a szünetben), Husic - Gosztonyi, Nikházi (Bacsa, a szünetben), Elek, Barczi (Augusto, 61.) - Grumic, Futács

Paks:
Molnár - Heffler T., Kovács G., Fiola, Szabó J. - Könyves (Báló, 83.), Bori, Kecskés, Windecker, Bartha (Tököli, 85.) - Simon A. (Lázok, 78.)

Az első félidő első felében valamivel veszélyesebben játszott a Diósgyőr, több lehetősége volt a hazai csapatnak, a 30. percben azonban egy szerencsés góllal a Paks szerzett vezetést. A vendégek ezen olyannyira felbátorodtak, hogy a következő nyolc percben két újabb találattal gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést.

A szünetben a hazaiaknál két cserével próbált frissíteni Szivics Tomiszlav vezetőedző, a DVTK helyzete azonban nemhogy nem javult, hanem romlott, ugyanis az 57. percben Könyves révén a negyedik gólját is megszerezte a Paks. Ettől kezdve a hazaiak már csak a szépítésre hajtottak, de egy kapufát leszámítva nem álltak igazán közel a gólszerzéshez.

Négygólos győzelmet aratott a Real Madrid a kiesés elkerüléséért küzdő Osasuna felett a spanyol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában, .

Eredmények:
Real Madrid-Osasuna 4-0 (1-0)

korábban:
Getafe-Málaga 1-0 (1-0)
Granada-Rayo Vallecano 0-3 (0-0)

pénteken játszották:
Elche-Levante 1-1 (0-0)

vasárnap játsszák:
Espanyol-Almería 12.00
FC Valencia-Atlético Madrid 17.00
Athletic Bilbao-Sevilla 19.00
Villarreal-FC Barcelona 21.00

hétfőn játsszák:
Celta Vigo-Valladolid 22.00

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.