Bajnokok Ligája

Közel a csodához a Dortmund, megúszta a Real, a Chelsea kiejtette a PSG-t

Az elődöntő sorsolását pénteken délben tartják az európai szövetség svájci központjában, Nyonban.

2014.04.08 22:46MTI

A Borussia Dortmund hiába nyert 2-0-ra a labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő hazai visszavágóján, riválisa, a Real Madrid jutott tovább, de a Chelsea-nek ugyanilyen arányú diadal már a sikert jelentette a Paris Saint-Germain ellen.

Az aranylabdás Cristiano Ronaldót nélkülöző királyi gárda háromgólos előnye ellenére jól kezdett, de a kiharcolt büntetőt Angel Di Maria kihagyta, ezt követően pedig a német gárda feltámadt és Marco Reus két találatával már csak egyetlen gólra került a hosszabbítást eredményező 3-0-tól.

A második félidőben a tavaly döntős hazai együttes mindent egy lapra feltéve rohamozott, számos helyzetet kidolgozott, de Iker Casillas bravúrjai és egy ízben a kapufa megmentette a Real Madridot a ráadástól. A két csapat egy évvel ezelőtti, elődöntős párharcát a németek nyerték, így a Real ezúttal visszavágott az akkori kudarcért.

A másik párharcban a Chelsea is hamar egygólosra csökkentette hátrányát André Schürrle találatával. Azonban ezen a meccsen az angolok játékában sokkal kevésbé volt benne az újabb, immár továbbjutást érő gól, mégis nekik jött össze: Demba Ba a 87. percben volt eredményes, így idegenben szerzett góllal már a Chelsea-nek volt megfelelő az állás, amely a meccs végéig már nem is változott. A Chelsea továbbjutása azt jelenti, hogy José Mourinho vezetőedző továbbra sem bukott el soha a BL negyeddöntőjében, ugyanakkor először sikerült valamely együttesének kétgólos hátrányról továbbjutnia. Az elődöntő sorsolását pénteken délben tartják az európai szövetség svájci központjában, Nyonban.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók: Chelsea (angol)-Paris Saint-Germain (francia) 2-0 (1-0) gól: Schürrle (32.), Ba (87.) Továbbjutott: a Chelsea 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett góllal.

Borussia Dortmund (német)-Real Madrid (spanyol) 2-0 (2-0) gól: Reus (24., 37.) Továbbjutott: a Real Madrid 3-2-es összesítéssel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.