Több mint kétszázan próbálkoztak

Szabadeső ejtőernyőzés: elbukott a rekordkísérlet

Nem tudta felállítani a csoportos szabadeső ejtőernyőzés világrekordját az a több mint kétszáz tagú csapat, amelynek az elmúlt héten korábbi kísérlete közben szörnyethalt egy tagja.

2014.04.07 15:28MTI
freedigitalphotos.net

A World Team az amerikai Arizona államban lévő Eloyban 221 szabadeső ejtőernyőssel készült duplaformációt alkotni, két szabadesőnek azonban nem sikerült összekapcsolódnia a többiekkel pénteken - mondta el a csapat szóvivője, Gulcin Gilbert.

Az első rekordkísérleten, még csütörtökön a földnek csapódott és meghalt a berlini Diana Paris, akinek a főernyője túl későn nyílt ki a biztonságos földet éréshez, ugyanakkor túl korán ahhoz, hogy működésbe hozza a tartalékernyőt. Diana Paris gyakorlott ejtőernyős volt, már 1500 ugrást tudott maga mögött.

A szervezők úgy döntöttek, hogy az áldozat emléke előtti tisztelgésképpen halott társuk helyét nem töltik be, inkább a helyét üresen hagyva, "foghíjasan", 221 fővel kísérlik meg felállítani a rekordot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.