Csodás megmenekülés: mindketten túlélték!

Ejtőernyőssel ütközött, orral zuhant a földbe a repülő

Szörnyű baleset történt egy floridai repülőtéren, ahol egy egymotoros kisgép pilótája épp látványos légi manővereket mutatott be, de aztán összeütközött egy ejtőernyőssel és orral fúródott bele a földbe.

2014.03.10 07:04ma.hu

Elképesztő balesetnek és megmenekülésnek volt szemtanúja egy fotós a floridai Tampa egyik repülőterén, ahol egy Cessna összeütközött egy ejtőernyőssel, a baleset pillanatait fotósorozat örökítette meg. A kisgépet egy 87 éves, második világháborús veterán vezette, és épp az úgynevezett touch-and-go fúró elnevezésű manővert mutatta be, ami abból állt, hogy a gép a tengelye körül pörögve zuhan a föld felé, majd az utolsó pillanatban, épp ahogy elérné a földet, felrántja a gépet és újra a levegőbe emelkedik.

Csakhogy közben egy ejtőernyős épp ugyanott ereszkedett lefelé, így amikor Shannon Trembley felhúzta a gépet, az beleakadt az ejtőernyő köteleibe, és az ugrót rongybabaként rángatta a levegőben. A baleset következtében Trembley elveszítette az irányítást a gép fölött, így miután a földhöz csapta a magatehetetlenül himbálózó 49 éves ejtőernyőst, John Frostot, már nem tudta egyenesben tartani a járművet és 90 fokos szögben, orral előre szinte szó szerint a földbe fúródott.

Amikor az épp ott álló fotós meglátta, hogy az ütközés elkerülhetetlen, másodpercekkel később pedig a gép lezuhant az első gondolata az volt: "Óh, Istenem, mi történt?" - mondta el Tim Telford a Jó reggelt, Amerika című hírműsorban. A balesetet megakadályozni esélye sem volt, így reflexből a fényképezőgépét nyomkodta, hogy legalább utólag segítséget nyújtson a vizsgálathoz.

Az igazi csoda viszont a történetben az, hogy a szemmel láthatóan rémisztő baleset ellenére mind a két résztvevő túlélte az esetet: Frostot még aznap kiengedték a kórházból, miután csak kisebb sérüléseket szenvedett, és Trembleyt is csak a biztonság kedvéért tartották még bent a szombat reggeli baleset után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.