Hanti-Manszijszk

Világbajnok-jelölti torna: Aronjan és Kramnyik az esélyes

A vb-címért a tornagyőztes novemberben mérkőzik meg Carlsennel, a helyszínt később jelölik ki.

2014.03.12 15:20MTI

Az örmény Levon Aronjan és az orosz Vlagyimir Kramnyik a legnagyobb esélyese a csütörtökön Hanti-Manszijszkban kezdődő sakk világbajnok-jelölti tornának, melynek győztese a világbajnok norvég Magnus Carlsen kihívója lesz.

A 600 ezer euró összdíjazású tornán nyolc nagymester, az ex-világbajnok indiai Viswanathan Anand és bolgár Veszelin Topalov, az orosz Szergej Karjakin, Peter Szvidler és Dmitrij Andrejkin, az azeri Sahrijar Mamedgyarov, valamint Aronjan és Kramnyik ül asztalhoz.

A háromszoros olimpiai bajnok Aronjan (2830 Élő-pont) mellett szól, hogy második a világranglistán és remek formában van. Januárban megnyerte a Wijk aan Zee-i szupertornát, majd februárban második lett Zürichben Carlsen mögött.

A volt világbajnok és a világranglistán harmadik Kramnyik (2787) viszont az elmúlt hónapokban nem indult versenyen, mivel a vb-jelölti megmérettetésre koncentrált.

A vb-címért a tornagyőztes novemberben mérkőzik meg Carlsennel, a helyszínt később jelölik ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.