Illegális bevándorlónak nézték

Elkezdődött a sakkozót rugdaló rendőrök elsőfokú tárgyalása

Megkezdődött kedden a Szaúd Mohamed al-Marzúki egyesült arab emírségekbeli sakkvezető 2012 júniusi bántalmazásával kapcsolatos ügy elsőfokú tárgyalása a Szegedi Törvényszéken.

2014.03.11 09:36MTI

Az ügyben két rendőr és egy civil állt a törvényszék elé. A törzsőrmestert és az őrmestert hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettével, közúti veszélyeztetéssel, valamint súlyos testi sértés kísérletével, a harmadrendű vádlott taxisofőrt közúti veszélyeztetéssel vádolja az ügyészség.

A vádirat szerint három rendőr, köztük a két vádlott 2012. június 2-án Szegeden civil ruhát viselve járőrözött, illegális migránsokat kerestek. Hajnalban a Belvárosi hídon meglátták az arab emírségekbeli állampolgárságú sértettet és társát, akiket igazoltatni kívántak. A két arab férfi a felszólításra nem állt meg, mindketten futásnak eredtek szállodájuk, a Forrás Hotel felé. Az egyik rendőr gyalogosan, a másik autóval indult utánuk, a harmadrendű vádlott ezt látva taxijával eredt a menekülők nyomába.

A rendőr a szolgálati autóval megpróbált a sértett elé vágni, de a férfi tovább futott, egészen addig, míg a taxis hajtott elé járművével, amire Szaúd Mohamed al-Marzúki ráborult, majd tovább szaladt a hotel felé. A szolgálati autóból kiugró rendőrnek sikerült utolérni a sértettet, akit a földre rántott, majd járőrtársával többször ököllel megütötte, megrugdosta.

A tárgyalás a vádlottak meghallgatásával folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.