Hullanak az érmek

Újabb magyar sikerek a junior rövidpályás gyorskorcsolya vb-n

Újabb magyar érmek születtek vasárnap a törökországi Erzurumban rendezett rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságon: a zárónapon Liu Shaolin Sándor 1000 méteren és összetettben is harmadik lett, míg a férfi váltó másodikként végzett.

2014.03.09 17:57MTI

A szocsi téli olimpián is szerepelt, 18 éves Liu Shaolin az 1500 méteren elért negyedik és 500 méteren szerzett aranyérme után a "középső" távon két dél-koreai rivális mögött harmadikként haladt át a célvonalon - a nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint.

A négyfős fináléban kanadai vetélytársát tudta megelőzni. Ugyanezen a távon öccse, Liu Shaoang hetedik helyen végzett.

Újabb kiváló szereplésével Liu Shaolin indulhatott a legjobb hat gyorskorcsolyázót felvonultató 1500 méteres szuperdöntőben, ahol szintén harmadik lett egy-egy dél-koreai és kanadai versenyző mögött, így összetettben is harmadikként zárt - két dél-koreai mögött.

A Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor, Varnyú Alex, Liu Shaoang összeállítású magyar négyes nagy versenyt vívott Kínával a győzelemért, de végül második lett. A finálé másik két résztvevője, Japán és a Koreai Köztársaság leszakadt az aranyért harcoló duótól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.