Szocsi 2014

Orosz és dél-koreai győzelem rövidpályás gyorskorcsolyában

A férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyét az orosz Viktor An nyerte, míg a nők 1000-es döntőjében a dél-koreai Park Szung Hi volt a leggyorsabb a szocsi téli olimpián.

2014.02.21 19:53MTI
Fotó: MTI

A 2006-os torinói játékokon még dél-koreaiként három aranyat gyűjtő An most szerepelt először orosz színekben olimpián, és az 500-on aratott diadala előtt 1000-en is első volt, 1500-on pedig harmadikként végzett. A női versenyben győztes Park korábban bronzérmet nyert 500-on.

A pénteki versenynapon a magyarok közül egyedül Knoch Viktor volt érdekelt, aki a negyeddöntőből nem jutott tovább, és a 12. helyen zárt. Liu Shaolin Sándor, aki a keddi selejtezőből nem jutott tovább, 18. lett, míg az 1000-en ugyancsak a negyeddöntő előtt kiesett. A selejtezőben a bírók szerint szabálytalankodó Heidum Bernadett helyezetlenül zárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.