Szocsi 2014

Papírforma holland győzelem férfi gyorskorcsolyában

Az esélyeknek megfelelően a hollandok nyerték meg a férfi gyorskorcsolyázók üldözéses csapatversenyét a szocsi téli olimpián.

2014.02.22 16:40MTI

A Jan Blokhuijsen, Sven Kramer, Koen Verweij összeállítású trió már a pénteki elődöntőből is nagyszerű, 3:40.79 perces idővel jutott be a szombati A döntőbe, ahol a dél-koreai csapat volt az ellenfele. Az aranyéremről döntő futamban aztán a hollandok még gyorsabbak tudtak lenni, s 3:37.71 perces olimpiai rekorddal szerezték meg az első helyet.

A bronzérem a B döntőben a címvédő kanadaiakat legyőző lengyeleké lett.

Eredmény:

gyorskorcsolya, férfi üldözéses csapatverseny, olimpiai bajnok: Hollandia (Jan Blokhuijsen, Sven Kramer, Koen Verweij) 2. Koreai Köztársaság (Ju Hjong Jun, Kim Csol Min, Li Szeung Hun) 3. Lengyelország (Zbigniew Brodka, Konrad Niedzwiedzki, Jan Szymanski)

az A döntőben: Hollandia 3:37.71 perc - Koreai Köztársaság 3:40.85 perc

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.