Szocsi 2014

Gyorskorcsolya: újabb holland arany

Szombaton 5000 méteren, majd hétfőn 500-on is hollandok foglalták el a dobogót, ezúttal azonban "csak" az első és a harmadik hely jutott nekik.

2014.02.12 17:11MTI
Forrás: http://www.sochi2014.com

A holland Stefan Groothuis nyerte a férfi gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyét a szocsi téli olimpián.

Szombaton 5000 méteren, majd hétfőn 500-on is hollandok foglalták el a dobogót, ezúttal azonban "csak" az első és a harmadik hely jutott nekik, Groothuis és a bronzérmes Michel Mulder - az 500 méter aranyérmese - közé ugyanis befért a kanadai Denny Morrison.

A 32 éves Groothuis első olimpiai érmét szerezte.

A címvédő amerikai Shani Davis, aki Vancouver előtt Torinóban is a leggyorsabban bizonyult ezen a távon, szerdán csupán nyolcadik lett.

A hollandok az eddigi három férfi és két női számból négyet megnyertek.

Eredmény:

gyorskorcsolya, férfiak, 1000 m, olimpiai bajnok:

Stefan Groothuis (Hollandia) 1:08.39 p
2. Denny Morrison (Kanada) 1:08.43
3. Michel Mulder (Hollandia) 1:08.74

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.