Szocsi 2014

Női hoki: a címvédő győzött a presztízsrangadón

Már a mérkőzés előtt biztos volt, hogy ebben a csoportban ez a két csapat végez az első két helyen, így automatikusan résztvevője lesz az elődöntőnek.

2014.02.12 16:58MTI
Forrás: http://www.sochi2014.com

A címvédő kanadaiak az utolsó harmadban szerzett három góllal legyőzték az amerikaiakat a szocsi téli olimpia női jégkorongtornájának szerdai játéknapján.

Már a mérkőzés előtt biztos volt, hogy ebben a csoportban ez a két csapat végez az első két helyen, így automatikusan résztvevője lesz az elődöntőnek.

A csoportban harmadikként zárt finnek a B csoport második helyezettjével, míg a negyedik helyezett svájciak a másik kvartett győztesével játszanak a legjobb négy közé kerülésért. A B csoportban az már eldőlt, hogy az első két helyen a házigazda oroszok és a svédek zárnak, a csoportelsőségről döntő csatájukat csütörtökön vívják.

Eredmény:

női jégkorong, A csoport, 3. forduló:
Kanada-Egyesült Államok 3-2 (0-0, 0-1, 3-1)

korábban:
Finnország-Svájc 4-3 (2-0, 1-2, 0-1, 1-0) - hosszabbítás után

A csoport végeredménye: 1. Kanada 9 pont, 2. Egyesült Államok 6, 3. Finnország 2, 4. Svájc 1

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.